Tips for en artigere påskefrokost med egg

Egg hører påsken til! Visste du at vi spiser i gjennomsnitt et halvt egg hver om dagen? Egg gir oss viktig næring, og er den nest viktigste kilden til vitamin E i et norsk kosthold.

Ikke minst er egg den tredje viktigste kilden til vitamin D og den fjerde viktigste kilden til vitamin B12. Proteinet i egg er av høy kvalitet, fordi de inneholder en høy andel av de ulike essensielle aminosyrene som kroppen vår ikke klarer å produsere selv.

Appelsiner – den store påskefavoritten!

Tips for en artigere påskefrokost med egg!

Tegn gjerne på frokostegget, eller lag gøyale ansikter for en artig start på dagen for barna. Tilsett fargekilder i kokevannet og server flotte kunstverk på påskeggene Løkskall eller gurkemeie = gul farge Rødkål = lyseblå farge Rødbet = rød farge Spinat = grønn farge Blåbær = lilla farge Skriv navn på eggene – bruk som bordkort

Slik får du innholdet ut av egget!

Plasser egget i kartongen/eggeglass slik at det står stødig.

En stoppenål er perfekt for å lage hull i egget. Bruk en liten flat gjenstand til dunke lett på nålen for å lage hull. Husk å være forsiktig.

Pirk hullet større, og gjør det samme på motsatt side av egget. Pass på å hold egget over noe som innholdet kan renne ut i.

Blås så ut innholdet i egget gjennom det ene hulet og ut det andre. Husk å få hull på eggeplommen med nålen, da blir det enklere å blåse ut alt innholdet.

Bruk så en sprøyte uten nål (kjøpes på apoteket), evt. et sugerør, til å skylle det tomme skallet med såpevann. Hold fingrene foran hullene og rist egget forsiktig. Gjenta et par ganger. Dette gjør man for at det ikke skal begynne å lukte. La skallene tørke før du begynner å male, tegne eller dekorere eggene.

Fest en tråd til en liten bit av en fyrstikk som man så fører ned gjennom hullet i egget og setter på tvers. Da kan du henge opp egget.

[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Sjekk ut denne oppskriften på hjemmelaget majones!