Mais

Jeg pleier å dra på selvplukk av mais når den er i sesong. Man ser mais-åkrene fra veien, de høye stokkene som omsvøpes av grønne blader.

Inni de grønne bladene finner man den gule og sødmefylte maiskolben. Når jeg er på selvplukk, pleier jeg alltid å skrelle maiskolben og spise den som den er. Det er en helt fantastisk matopplevelse.

Maisen er vanligst å bruke i fredagstacoen, men det er mange andre måter å bruke den på. Den enkleste måten er å koke maisen i ti minutter, og servere den med godt smør og salt. Det å gnage av alle de sprø og milde maiskornene på den ferske og flotte grønnsaken, bringer tilbake fine barndomsminner der hendene ble så fulle av smør, og at man ikke klarte å slutte og spise fordi det var så godt.

Image alt text

For å lage en litt mer voksen vri, pleier jeg å grille maisen for å få frem den gode ristede smaken, og lage en skikkelig god grillet maiskrem.

Image alt text

Siden mais er på sitt beste nå, har vi i uke 32 og 33 tilbud på denne fantastiske grillretten: Helstekt indrefilet av svin med urterub, grillede grønnsaker med frisk nektarin- og fetaostsalat med valnøtter. Selvfølgelig servert med grillet maiskolbe som tilbehør. Du finner den når du velger rettene dine selv på «Min side».