Lokale råvarer og en smak av Italia i Hardanger

Langs Hardangerfjorden og i åssidene rundt ligger små gårdsdbutikker og landhandlerier som perler på en snor. Her finner du lokale delikatesser og råvarer som virkelig er verdt er besøk.

Tunet på Haugen

Tunet på Haugen finner du midt i Eidfjord sentrum og består av en bakstkjeller, grindsløo, matverksted og et landhandleri. I landhandleriet selger vertskapet Mona, Hans Olav og sønnen, Lars Magnus, en rekke lokalproduserte varer. Her finner du viltkjøtt, syltetøy, eplesaft, økologiske bakevarer og kaffe, samt produkter av Vest-Norsk Fjordfe. I bakstekjelleren tilbys kurs i tradisjonsrik takkebakst, og det bakes brød og boller som selges i landhandleriet.

Image alt text

Foto: Tunet på Haugen

Dolce Vidda  – den beste gelatoen utenfor Italia?

Kjører du gjennom Eidfjord sentrum, kan du nesten ikke unngå å se den, den lille sekskantede gelatobaren ved fjorden. Her lager og serverer Sabrina og Fabrizio gelato etter den gamle italienske tradisjonen, og kun de beste ingredienser brukes for å få frem de gode smakene. Multesorbet, eplesorbet, yoghurt med moreller, ekte espresso, pistasj og mørk sjokolade er blant variantene som ofte tilbys. Dolce Vidda er verdt et besøk hvis du kjører forbi, det er til og med verdt en liten omvei.

Image alt text

Foto: Heidi Kvamsdal