Hjemmelaget iskrem

Er det én ting som går hånd i hånd, så må det være sommer og iskrem. Mange tror at det å lage hjemmelaget iskrem er vanskelig, men det er faktisk ikke tilfellet. Det er mye kjekkere å spise sin egenkomponerte is, i tillegg til at det er sunnere og smaker enda bedre! Sjekk oppskriften under!

Vaniljeis

Du trenger:

 • 4 dl melk (helmelk)
 • 3 dl kremfløte
 • 1 stk vaniljestang
 • 6 stk eggeplomme
 • 150 g sukker

Slik gjør du:

 1. Ha melk og kremfløte i en kjele.
 2. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene. Ha frøene i kjelen sammen med stangen. La det få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen.
 3. Mens melkeblandingen står til avkjøling, visp eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Ta ut vaniljestangen fra melkeblandingen og hell blandingen forsiktig i eggedosisen under lett visping.
 4. Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til eggekremen begynner å tykne. NB: Kremen må ikke koke, da sprekker den.
 5. Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til eggekremen er avkjølt.
 6. Ha den i fryseboksen: Hell eggekremen over i en bolle (helst av metall, da transporteres kulden raskere) og dekk overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i cirka to timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/visp. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.

Iskremmaskin: Hell den avkjølte eggekremen i ismaskinen, følg maskinens bruksanvisningen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form eller mindre bokser og frys den. Isen er også klar til å serveres direkte om det ønskes.

Tilsett diverse bær for mer smak, kanskje blåbær er en slager.

Slik lager du deilig rabarbrakompott til grillmaten.

Rabarbra- og jordbærsorbet

Hvis du setter pris på å servere jordbær på italiensk vis, med sukker og balsamico, vil du garantert fryde deg over denne lekre desserten. Du trenger: 250 g rabarbra 250 g jordbær 200 g sukker 3 dl vann 1 sitron 2 ss balsamico 1 eggehvite Slik gjør du: Rens rabarbra og skjær i mindre skiver. Kok opp vann og sukker, og la rabarbraen koke i 8-10 minutter i laken. Sil laken over i en bolle og sett til avkjøling. Rens jordbærene og kjør dem sammen med sitronsaft og finrevet sitronskall, kun ytterste laget, til en jevn masse med den avkjølte sukkerlaken. Sil massen og rør i litt balsamico (kan sløyfes om ønskelig). Ha den i fryseboksen: Ta massen opp etter cirka tre timer. Kjør gjennom maskinen flere ganger til ønsket konsistens. Pisk eggehviten til marengs med sukkeret og vend inn i sorbeten siste gang du kjører den gjennom maskinen. Sett tilbake i fryseren og frys til passe konsistens. Iskremmaskin: Hell sorbet-massen over i maskin, pisk opp eggehviten med sukker og ha i maskinen. Følg bruksanvisningen til maskinen, avkjøl isen etterpå eller spis direkte.

Vil du vinne en iskremmaskin fra Wilfa?

Iskremmaskinen fra Wilfa, som heter Vanilje, har en kompressor som fryser isen mens den hele tiden rører. Du slipper med andre ord å sette bollen i fryseren flere timer før du skal lage isen. Etter 30-60 minutter har du ferdig yoghurtis, vaniljeis, sorbet – eller hva du måtte behage. Ønsker du å vinne en iskremmaskin fra Wilfa, sjekk ut Facebooksiden vår!