Gulrot

Nå som sommeren går mot slutten, fungerer åkrene som store skafferier. Å gå rundt og dra gulrøttene opp fra jorden etter de frodige grønne stilkene, er for en kokk en fantastisk opplevelse.

Det er en nærhet til råvarene som man savner resten av året. Den sødmefylte, sprø og fargerike rotgrønnsaken som brukes av alle, er på sitt aller beste nå.

Image alt text

Når jeg plukker gulrøtter med stilk, pleier jeg å kutte av stilken, og bruke den til å lage en god grønnsakskraft sammen med avskjær fra andre rotgrønnsaker. Nå som det er høysesong for grønnsaker, er mangfoldet i grønnsaksdiskene en fryd for sansene, og det er lett å bli inspirert til å lage mange smaksrike småretter. En av mine favorittretter er appelsin- og honningglaserte gulrøtter med ristede kjerner og grønne urter. Det er en rett som kan nytes akkurat som den er.

Image alt text

Siden gulrøttene er på sitt beste akkurat nå, har vi tilbud på utvalgte retter med gulrøtter. I uke 34 har vi tilbud på denne velsmakende fiskeretten: Ovnsbakt lyrfilet med gulrotpuré servert med poteter, grønne bønner og hummersaus, som gir en følelse av luksus i hverdagen. I uke 35 får du denne klassikeren til tilbudspris: Svineschnitzel med glaserte gulrøtter og knuste poteter. Begge rettene finner du når du velger middagene dine selv på «Min side».