Fennikel

Fennikelen, den hvite og grønne aromatiske knollen med kraftige bladslirer, er en grønnsak som fortjener mer plass på kjøkkenet og tallerkenene våre.

Det er den aromatiske smaken av anis og lakris som gjør den til en av de grønnsakene jeg bruker mye, og ikke alle vet at hele fennikelen kan brukes.

Jeg pleier å kutte stilken i tynne skiver for å heve smaken på en langtidskokt lammegryte, ellers så lager jeg en råmarinert salat med fennikel og lime ved å bruke en mandolin til å strimle de kraftige fennikelbladene i knollen i syltynne skiver. Hvis jeg er så heldig å få tak i en fennikel med friske og grønne skudd, pleier jeg å drysse dem over maten som en urt.

En annen måte å bruke fennikelen på, er å grille den. Jeg pleier å dele den i to, og la roten sitte på slik at den ikke faller fra hverandre. For å beholde den sprø og saftige konsistensen, trenger ikke fennikelen lang tid på grillen. Med en god olivenolje og flaksalt, er grillet fennikel et perfekt sødmefylt tilbehør til enhver grillrett i sommer.