Asparges på grillen

Nå er den vakre grønne stengelen som vokser loddrett opp av jorda i sesong. Den smaker mildt og søtt. Når aspargesen er i sesong så fortjener den å bli gjort til hovedpersonen eller råvaren på ethvert lunsj- eller middagsbord. Den er enkel å tilberede, så lenge man kan knepene.

Slik klargjør du asparges før du tilbereder dem

Kutt eller knekk av den nederste delen av aspargesen. Et tips er på holde bunnen med tommel og pekefinger, og knekke. De pleier den å knekke akkurat der den skal knekke. Du kan også skrelle aspargesen om du vil. Legg den på en fjøl, og skrell den varsomt mens du vrir den rundt med den ene hånden.

Image alt text

Asparges på 4 måter - slik koker, blansjerer, smørdamper og griller du asparges

Kok opp 1 liter vann og 1 ½ ts salt. Kok aspargesen i 1-2 minutter. Ta den rett ut av vannet, for den bør ikke kokes for lenge. 

Hvis du skal blansjere dem for å ha dem i en salat kan du avkjøle dem raskt i iskaldt vann med isbiter når de er kokt, for sa slutter kokeprosessen, og de beholder krønsjen.

Om du vil smørdampe dem i stedet for å koke kan du dekke bunnen av en kjele med vann, koke opp, tilsette litt salt, smør og aspargesen og damp dem i 2-3 minutter. 

Legg asparges på grillen, pensle dem med olje grill dem i maks 2 minutter.

La aspargesen spille hovedrollen og spis den helt for seg selv, eller nyt den som tilbehør til annen grillmat.

Her finner du andre spennende oppskrifter som passer bra nå som grillsesongen er i gang.