Les våre tips for å komme igang med et sunnere kosthold!

Sånn får du sunnere matvaner

Er du også en av dem som har «spise sunnere» som nyttårsforsett år etter år, men som sliter med å holde på de gode vanene så snart februar banker på? Tyr du ofte til enkle løsninger som fast food og usunne alternativer i en travel hverdag? Bare rolig! Vi i Adams Matkasse gir deg fire enkle tips til hvordan du holder på de gode vanene dine.

Vær realistisk

Hvis du har bestemt deg for å endre vanene dine og jobbe for et sunnere kosthold, er det første og beste rådet vårt å være realistisk. Ta en titt på vanene du har i dag med et kritisk blikk, prøv å identifisere noen forbedringsområder og hvor vil det være lettest for deg å gjøre endringer. Spiser du godteri hver dag, for eksempel? Eller tyr du ofte fast food, fordi arbeidsdagen tar på og overskuddet er fraværende? Kanskje du, som mange, synes du det er vanskelig å fylle tallerkenen med nok grønnsaker? Når du vet hvilke vaner du vil endre, vil det bli lettere å snu på dem – og ta sunnere valg.

Spis sunne snacks

Sunne snacks eller mellommåltider er en effektiv måte å unngå usunne fristelser i hverdagen. De fleste av oss har kanskje opplevd «to-knekken»? Den følelsen du får i to-tiden på ettermiddagen - når det er et par timer siden lunsj, men fremdeles lenge til middag, og kroppen higer etter en rask snack? Da kan det være vanskelig å motstå fristelser, så her er det lurt å ligge i forkant. Forbered en smoothie, for eksempel, med for eksempel banan, bær og avokado – eller en grønn variant med spinat, ingefær, eplejuice og grønnkål. Lag den om morgenen og ta den med på jobb eller skole, og vipps er to-knekken en saga blott. Et annet tips er å ha en pose usaltede nøtter tilgjengelig. En håndfull nøtter er mettende, godt og sunt, og kan hjelpe deg over den verste knekken, uten at du trenger å ty til søtsaker.

Lag en sunn ukemeny

Når man skal endre vaner, er planlegging alfa og omega. Å lage en ukemeny med sunne middager, og deretter storhandle en eller to ganger i uken har flere fordeler. For det første, slipper du å finne på noe sunt å spise hver dag – middagen står allerede notert i planen. I tillegg slipper du butikkens mange fristelser.

Hvis du synes det er en for stor utfordring å lage din egen, sunne matplan, kan du bestille hjem Sunn og lett-kassen fra Adams Matkasse. Da får du matvarene levert på døra, så du trenger ikke en gang tenke på butikkbesøk, og du kan være trygg på at rettene er fulle av magre proteiner, grove kornsorter, masse grønnsaker - og selvfølgelig har vi laget retter som er proppfulle av smak!

Hvis du trenger mer inspirasjon, eller er lysten på andre spennende retter, kan du hver uke velge mellom 60 forskjellige middager der du setter sammen din egen matkasse. Det trenger nemlig ikke være vanskelig å spise sunt, og med Adams er det imponerende enkelt.