Rask rød curry med linser og spinat, basmatiris og multibrød
15-20
Laktosefri
Vegetar

Rask rød curry med linser og spinat, basmatiris og multibrød

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • rug,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Rød curry

grønne linser
Grønne linser
380 g
selleristang
Selleristang (Selleri)
2 stk
spinat
Spinat
100 g
gul løk
Gul løk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rød currypaste
Rød currypaste
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
3 dl

Tilbehør

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 918 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 122 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du en brødrister kan de rustikke multibrødene varmes i den.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Rød curry: Sil og skyll linsene. Skyll stangselleriene og spinaten. Skrell løken og gulroten. Kutt løken, gulroten og stangselleriene i små terninger. Varm opp en stor kjele til middels høy varme og ha i litt olje. Stek grønnsakene sammen med ønsket mengde av currypasten, grønnsaksbuljongen og den finkuttede ingefæren, hvitløken og chilien. La det frese i omtrent 1 minutt. Tilsett 3 dl vann og kokoskremen. Gi gryten et oppkok og la den småkoke på middels varme frem til servering.   
  4. Rustikke multibrød: Stek multibrødene som anvist på pakken.
  5. Servering: Vend inn spinaten og de grønne linsene i currygryten, og smak til med litt saft fra limen, salt og pepper. Gi gryten et raskt oppkok. Skyll og grovhakk korianderen. Server currygryten med risen, multibrødene, korianderen og peanøttene. Kutt resten av limen i båter og server dem til retten.