Rask rød curry med linser og spinat, basmatiris og multibrød
Laktosefri
Vegetar

Rask rød curry med linser og spinat, basmatiris og multibrød

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Basmatiris
135 g
Grønne linser
380 g
Selleristang
2 stk
(Selleri)
Spinat
100 g
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
3 dl
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 918 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 122 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du en brødrister kan de rustikke multibrødene varmes i den.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Sil og skyll linsene. Skyll stangselleriene og spinaten. Skrell løken og gulroten. Kutt løken, gulroten og stangselleriene i små terninger. Varm opp en stor kjele til middels høy varme og ha i litt olje. Stek grønnsakene sammen med ønsket mengde av currypasten, grønnsaksbuljongen og den finkuttede ingefæren, hvitløken og chilien. La det frese i omtrent 1 minutt. Tilsett 3 dl vann og kokoskremen. Gi gryten et oppkok og la den småkoke på middels varme frem til servering.   
 Stek multibrødene som anvist på pakken.
Vend inn spinaten og de grønne linsene i currygryten, og smak til med litt saft fra limen, salt og pepper. Gi gryten et raskt oppkok. Skyll og grovhakk korianderen. Server currygryten med risen, multibrødene, korianderen og peanøttene. Kutt resten av limen i båter og server dem til retten.   
God middag!