Plate for plate

Lunsj til Kenyas skolebarn

Lunsj til Kenyas skolebarn

Plate for Plate er vårt utviklingsprosjekt der vi sammen med kundene våre serverer lunsj til skolebarn i Kenya.
Plate for Plate – Lunsj til Kenyas skolebarn

Plate for Plate – Lunsj til Kenyas skolebarn

«Plate for Plate» er bistandsprosjektet vårt der vi sammen med kundene våre serverer lunsj til skolebarn i Kenya. Barn som tidligere har vært underernært får gjennom oss helt andre muligheter til å leke og lære for livet. Vil du være med på å gi flere barn lunsj? Bli med og støtt «Plate for Plate»! For hver middagsporsjon du kjøper fra oss i Adams Matkasse gir du også en skolelunsj til et barn i Kenya

Slik kan du bidra

Slik kan du bidra

For å starte ditt Plate for Plate-bidrag logger du inn på Mine Sider og går til Min Konto og deretter Plate for Plate. Der kan du enkelt aktivere bidraget ditt.

Ved å aktivere bidraget ditt gir du 2 kroner per porsjon du mottar fra oss. Om du for eksempel har en kasse med 3 middager for 4 personer bidrar du med 24 kroner hver gang du har matkasse (2 kroner x 12 porsjoner).

Noen av de som har fått hjelp fra Plate for Plate

Aron Mureni, 7 år

Aron Mureni, 7 år

Favorittfaget hans på skolen er swahili. Når han blir stor vil han bli lærer. Han har en bror og en søster som går på den samme skolen, og de går til og fra skolen sammen. Når de kommer hjem fra skolen går de inn i foreldrenes hus og legger fra seg skolebøkene sine. Deretter går søsteren ut for å hente vann fra elven, mens Aron og broren hans leter etter ved i skogen. Når det er gjort gjør de lekser. Det bor de helst gjøre for det blir mørkt, men familien har også en liten oljelampe som de bruker innimellom.

Hils på Milka Nkatha

Hils på Milka Nkatha

Milka er ni år og går i tredjeklasse. Favorittfaget hennes på skolen er naturvitenskap og dette semesteret har hun og klassekameratene lært om værfenomener. Når Milka blir voksen vil hun bli lærer. Etter at Milka og de andre elevene fikk skolelunsj har de orket å gjøre mye mer på skolen. Forrige høst var hun og medelevene hennes med i en nasjonal talentkonkurranse. De hadde fargerike drakter, var malt i ansiktet og danset en lang tradisjonell kenyansk dans. Resultatet ble en andreplass i konkurransen. Gratulerer, Milka!

Her er Sarah

Her er Sarah

Femtenåringen kommer fra en veldig fattig familie. Hver morgen løper hun de fem kilometerne til skolen. Før lunsjprosjektet kom til skolen hennes hendte det at Sarah løp hele veien hjem igjen når det var lunsjpause. Noen ganger var det noen småting igjen til henne å spise, men ofte er det ingenting igjen til henne. Da må hun løpe hele den lange veien tilbake til skolen uten mat i magen. Nå er alt annerledes og Sarah har energi, bade for den lange skoleveien og for å lære.

Eneri Macheria og Abraham, 9 år

Eneri Macheria og Abraham, 9 år

Eneri og Abraham er ni år, går i tredjeklasse og bor ganske nære hverandre. Eneri liker engelsktimene best og når han blir stor skal han bli lege. Abraham vil heller bli pilot. Han har aldri sittet i et fly, men innimellom passerer de på himmelen over Tharaka. Da pleier barna å bli urolige og roper og vinker mot himmelen. Om det blir tid til leking etter skolen pleier Eneri og Abraham å spille fotball med en klut som de har knyttet sammen med en hyssing.