Laktosefri
Glutenfri
Honningglasert svinebiff med ris
servert med hasselback-gulrøtter, pak choy og appelsinaioliNy oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
 - Egg·
 - Sennep·
 - Melk·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Gulrøtter
2 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
Smør
1 ss
Jasminris
135 g
Appelsin
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Honning
1 pakke
Filetstykke av svin
300 g
Glutenfri soyasaus
1 pose
Smør
1 ss
Pak choy
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Aioli
½–1 pakke
Appelsin
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 827 kcal
 - Fett:
 - 35 g
 - Karbohydrater:
 - 81 g
 - Protein:
 - 47 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side av gulroten og skjær ned mot pinnene til kniven stopper. Da skjæres de ikke helt gjennom. Kutt gulrøttene i tynne skiver, og wok dem med de andre grønnsakene hvis dere heller ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne skiver nesten helt igjennom (se tips). Ha gulrøttene med vifteformen vendt opp i en ildfast form, og ha over litt salt og 1 ss smør. Bak gulrøttene i ovnen i omtrent 25 minutter. Krydre med kryddermiksen og øs smøret over gulrøttene når det gjenstår 5 minutter av steketiden. 
 Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skyll appelsinen og skrell hvitløken. Finriv skallet (kun det oransje) fra appelsinen på et rivjern, og ha det i en skål. Finriv hvitløken. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side, og ha det over i en ildfast form. 
 Ha hvitløken, honningen, saften fra appelsinen og 1 ss smør i stekepannen etter kjøttet. La det frese på middels varme i ett minutt, og rør inn soyasausen. Smak til med litt eddik, og hell sausen over kjøttet i formen. Stek det videre i ovnen under gulrøttene i 10–12 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter, og skjær det i skiver før servering. 
 Skyll og kutt pak choyen i grove strimler. Skyll og varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen og rødkålen under lett omrøring i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper. 
 Ha aiolien i skålen med appelsinskallet fra punkt 4, og smak til med litt salt og pepper. 
Vel bekomme!
