Steinsoppkremet risoni servert med honningglasserte jordskokker og beter toppet med fetaost
Vegetar

Steinsoppkremet risoni

servert med honningglassert jordskokker og beter toppet med fetaost
4.31 (200)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • kokevann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rødbete
1 stk
Polkabete
1 stk
Jordskokker
250 g
Kikerter
1 pakke
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Risoni
150 g
(Hvete)
Grønne bønner
150 g
Aromasopp
100 g
Steinsoppesto
1 glass
(Melk, Laktose)
Kokevann
½ dl
Sitron
½ stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 860 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 101 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne inn litt finrevet sitronskall i rotgrønnsakene for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skrell og del betene i båter. Skyll og del jordskokkene i grove biter på størrelse med betebåtene. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Legg grønnsakene og kikertene på et stort stekebrett med bakepapir, og vend inn honningen, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. Stek rotgrønnsakene og kikertene i ovnen i omtrent 25 minutter.
 Tilbered risonien som anvist på pakken. Spar på litt av kokevannet, og hell av resten når risonien er ferdigkokt. 
 Skyll og kutt vekk endene av de grønne bønnene. Børst soppen fri for jord, og del dem i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og de grønne bønnene i 3–4 minutter, eller til soppen er gyllen. Krydre med litt salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte risonien og steinsoppestoen. Spe på med omtrent ½ dl av kokevannet, til risonien har en kremet konsistens. 
 Skvis litt sitronsaft over de honningglaserte grønnsakene, og ha over litt olivenolje. Topp risonien med grønnsakene, og smuldre fetaosten over. Vel bekomme! 
Vel bekomme!