Høstmat
Hvit pizza med villhjortskav, sopp og sprø grønnkål, toppet med rørte tyttebær og lagret ost
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Strimlet grønnkål
50 g
Rødløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Villhjortskav
250 g
Urtemiks
1 pakke
Pizzabunner
2 stk
Hvitløksdressing
2 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 967 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 102 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne pizzaene med syltet rødløk. Kok opp 2 dl vann med 1 dl sukker og ½ dl eddik, og la rødløkskivene trekke i laken i 4 minutter.
Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek kålen midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø. Snu gjerne på kålen halvveis i steketiden. Krydre med litt salt.
Skrell rødløken og børst soppen fri for jord. Kutt løken og soppen i skiver (se tips). Ha hjortekjøttet, soppen og litt olje i en bolle, og krydre med urtemiksen, salt og pepper.
Sett en rist midt i stekeovnen, og varm opp ovnen til 250 grader varmluft. Fordel pizzabunnene på bakepapir. Fordel hvitløksdressingen, løkskivene, soppen og hjorteskaven utover pizzabunnene. Stek pizzaene på risten i stekeovnen i omtrent 10 minutter, eller til pizzabunnene er sprø, og hjortekjøttet er stekt.
Topp de ferdigstekte pizzaene med de rørte tyttebærene og kålen. Høvle eller riv over Grana Padano-osten med en ostehøvel eller et rivjern.
God middag!