Laksekarbonader med potetbåter, smørdampet spisskål, erter og dilldressing
Glutenfri

Laksekarbonader med potetbåter, smørdampet spisskål, erter og dilldressing

4.1 (144)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrot
1 stk
Dill
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Remulade
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Spisskål
½ stk
Grønne erter
1 pakke
Vann
1 dl
Smør
½ ss
(Melk)
Lakseburgere
260 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 683 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll potetene og skrell gulroten. Kutt potetene i båter og gulroten i grove staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper og stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.    
Skyll, tørk og grovhakk dillen. Ha yoghurten i en skål og smak til med remuladen, dillen, litt salt og pepper.  
Kutt kålen i grove strimler. Kok opp 1 dl lettsaltet vann og ½ ss smør i en kjele. Ha kålstrimlene i kjelen og damp under lokk i 2 minutter.     
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek laksekarbonadene i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper på begge sider. Skru av varmen på komfyren og la karbonadene hvile i stekepannen i 2 minutter før servering.     
 Vend inn ertene i kålen og damp videre under lokk i 2 minutter.  
Server laksekarbonadene med potetene, gulroten, kålen, ertene og dilldressingen.  
God middag!