Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte beter og småpoteter, servert med soppsaus

Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte beter og småpoteter, servert med soppsaus

4.3 (169)
Under 30 min
6 Ingredienser
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en soppsaus med smak av umami er dette skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Rødbeter
2 stk
Gulbete
1 stk
Småpoteter
300 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Soppsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 567 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt betene i båter. Skyll potetene. Fordel betene og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i 20–25 minutter, eller til det er gjennomstekt.    
 Stek kyllingen på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til den er gjennomvarm.
 Sil laken av maisen(se tips). Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, og smak til med litt salt.  
 Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring. Ha gjerne kraften fra kyllingpakken i sausen. 
Skjær kyllingen i skiver før servering.
God middag!