Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte beter og småpoteter, servert med soppsaus
4.3 (169)
Under 30 min
6 Ingredienser
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en soppsaus med smak av umami er dette skikkelig hverdagsluksus.
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en soppsaus med smak av umami er dette skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Rødbeter
2 stk
Gulbete
1 stk
Småpoteter
300 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Soppsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 567 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 55 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt betene i båter. Skyll potetene. Fordel betene og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i 20–25 minutter, eller til det er gjennomstekt.
Stek kyllingen på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til den er gjennomvarm.
Sil laken av maisen(se tips). Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, og smak til med litt salt.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring. Ha gjerne kraften fra kyllingpakken i sausen.
Skjær kyllingen i skiver før servering.
God middag!