Husmannskost
Elgburger med balsamicosyltet løk og selleri- og tyttebærslaw, servert med bakt jordskokk
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Jordskokk
250 g
Persillade
1 pakke
Grana Padano
½ stk
Rødløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Smør
½ ss
Sukker
½ ts
Sellerirot
150 g
Aioli
½ pakke
Rørte tyttebær
½ pakke
Elgburger
2 stk
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 855 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt jordskokkene i to eller fire avhengig av størrelsen. Fordel jordskokkene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 25 minutter, eller til de er møre og gylne. Vend inn persilladen. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern og topp de ferdigstekte jordskokkene med osten rett før servering.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i ½ ss smør. Stek løken i 3–4 minutter, til den er myk og gyllen. Ha i ½ ts sukker og halve pakken med balsamicovinaigrette, og stek videre i 1 minutt.
Skrell og grovriv selleriroten på et rivjern, og ha den i en serveringsskål. Vend inn aiolien og de rørte tyttebærene, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Skyll og tørk ruccolasalaten. Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server de ovnsbakte jordskokkene ved siden av.
God middag!