Husmannskost
Potetkaker med kantareller og sprø grønnkål, servert med stekt bacon og rørte tyttebær
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- egg
- hvetemel
- salt
- olje
- pepper
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ss
Lettmelk
2 dl
Bakepoteter
2 stk
Egg
1 stk
Hvetemel
1 dl
Salt
½ ts
Bacon
150 g
Kantareller
100 g
Grønnkål
100 g
Rødløk
½ stk
Steinsoppesto
½–1 glass
Rørte tyttebær
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 812 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 105 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan enten lage flere små pannekaker, eller færre store.
Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft.
Skrell og kutt hele rødløken i tynne skiver. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern, og sett det til side. Ha halvparten av løken i en skål med 1 ss sukker, og skvis saften fra sitronen over. Vend det godt sammen, og la løken marinere i laken frem til servering.
Knekk egget i en skål, og visp inn 2 dl melk, 1 dl hvetemel og ½ ts salt, til en jevn røre. Skrell og grovriv potetene på et rivjern. Skvis ut litt av væsken fra potetene før du vender dem inn i røren.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek potetpannekakene i omganger i 3–4 minutter på hver side, og legg dem over på et stekebrett med bakepapir (se tips). Stek dem videre i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp den samme stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt, og ha det over i en skål.
Riv kantarellene i mindre biter. Skyll grønnkålen. Varm opp stekepannen fra forrige steg til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og resten av løken fra steg 2 i 2–3 minutter til det er gyllent. Tilsett grønnkålen og stek videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper, og ha baconet tilbake i stekepannen.
Anrett potetkakene med steinsoppestoen, baconet, kålen og soppen. Topp med de rørte tyttebærene, den syltede løken og sitronskallet.
God middag!