Laktosefri
Glutenfri
Chilibakt laksefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, ingefær- og soyasmør og persillepoteter
4.31 (567)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Polkabete
1 stk
Gulbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Chili
½–1 stk
Laksefilet
270 g
Ingefær
½–1 bit
Smør
2 ss
Soyasaus
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 618 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek laksen raskt i en stekepanne før den ovnsbakes for mer smak og bedre konsistens.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt betene og gulrøttene i jevnstore biter. Fordel rotgrønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Del potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og kutt chilien i tynne skiver, og krydre laksen med chilien og litt salt. Ta brettet med rotgrønnsakene ut av ovnen, og legg laksen oppå grønnsakene. Stek laksen sammen med grønnsakene når det gjenstår omtrent 12 minutter av grønnsakenes steketid.
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. La smøret surre i kjelen til det er nøttebrunt. Tilsett 2 ss soyasaus, og smak til med den revne ingefæren.
Skyll og grovhakk persillen. Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte, og vend inn persillen.
God middag!
God middag!