Laktosefri
Glutenfri
Konfiterte kyllinglår med myk løk, spinat og ovnsbakte rotgrønnsaker med appelsin
4.18 (157)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kålrot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Småpoteter
300 g
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Gul løk
1 stk
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
550 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 738 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan også varmes med grønnsakene i ovnen, hvis du foretrekker det.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt kålroten og gulrøttene i staver. Del potetene i to. Fordel alle grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllinglårene i to gjennom leddet. Ta vare på sjyen fra pakken. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 3–4 minutter, til løken er myk. Tilsett sjyen fra pakken, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Skyll spinaten. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Ta de ferdigstekte grønnsakene ut av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten.
Nyt måltidet!
God middag!