Pizza med steinsoppesto, syltet rødkål og smørstekte kantareller, toppet med Grande Premium
Vegetar

Pizza med steinsoppesto, syltet rødkål og smørstekte kantareller, toppet med Grande Premium

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Rødkål
200 g
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
1 ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Lett crème fraîche
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Steinsoppesto
½ glass
(Melk, Laktose)
Kantareller
100 g
Grønnkål
50 g
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
919 kcal
Fett:
46 g
Karbohydrater:
99 g
Protein:
28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har balsamicoeddik, kan du gjerne bruke dette i den syltede rødkålen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i ½ ss smør. Stek rødkålen i 3–4 minutter, til den mykner. Ha i 1 ts sukker og 2 ss eddik, og stek videre i 1 minutt. 
 Bland crème fraîchen og steinsoppestoen med litt salt og pepper i en skål. Børst soppen fri for jord, og riv den i mindre biter. Skyll og tørk grønnkålen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er lett gyllen. Ta soppen av varmen, og vend inn grønnkålen. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk valnøttene. Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîche- og steinsoppsausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel rødkålen over. Topp med kantarell- og grønnkålblandingen og valnøttene, og stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter, eller til grønnkålen er litt sprø.  
Topp pizzaene med Grande Premium-osten før servering. 
Vel bekomme!