Laktosefri
Vegetar
Søtpotet- og gulrotsuppe med grønnkålchips og nanbrød
4.2 (197)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Rug·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Borlottibønner
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
5 dl
Grønnkål
100 g
Nanbrød
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 931 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 112 g
- Protein: 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme.
Skrell og kutt søtpoteten og gulrøttene i terninger. Skrell og finhakk løken. Hell laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stor kjele til middels varme og ha i litt olje. Ha i søtpotet- og gulroterningene, løken og pakken med finkuttet hvitløk, ingefær og chili, og stek det i 3–4 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett bønnene, kokoskremen, grønnsaksbuljongen og omtrent 5 dl vann. La det hele småkoke under lokk i 15–18 minutter, eller til grønnsakene er myke. Ta kjelen av varmen, og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Ha litt mer vann i suppen hvis den blir for tykk. Smak til suppen med litt salt, pepper og saften fra halve limen.
Vend grønnkålen i litt olje, salt og pepper og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 4 minutter. Vend om på den underveis.
Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
Skyll, tørk og finhakk persillen. Topp suppen med persillen og peanøttene. Del resten av limen i båter, og server dem til retten.
God middag!