Pannestekt laksefilet med spinatrisoni, basilikumdressing og ruccolasalat med tomat
4.2 (145)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
1 stk
Risoni
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør
½ ss
Yoghurt naturell
½ pakke
Basilikumolje
½ pakke
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Laksefilet
270 g
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 791 kcal
- Fett: 43 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en kremet risoni kan du vende litt av basilikumdressingen inn i risonien rett før servering.
Skyll og tørk spinaten. Skrell og finhakk hvitløken. Kok risonien som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Sil av overflødig væske når risonien er ferdigkokt og ha risonien tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp, og vend inn hvitløken og ½ ss smør. La stå i omtrent 1 minutt til smøret har smeltet, og vend inn spinaten helt til slutt. Smak til med litt salt og pepper.
Bland yoghurten og basilikumoljen sammen i en skål og smak til med litt salt og pepper (se tips).
Skyll tomaten og ruccolaen. Kutt tomaten i mindre biter. Ha tomatbitene og ruccolaen i en skål og vend inn balsamicovinaigretten og litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden og øs smøret over fisken.
Vel bekomme!
God middag!