Glutenfri
Vegetar
Gresk auberginegrateng med grønne linser, servert med tomatsalat og urtedressing
4.2 (432)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Kanel
- olje
- pepper
- salt
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
Tomatsausbase
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Kanel
½ ts
Aubergine
1 stk
Bechamelsaus
250 g
Revet ost
100 g
Poteter
350 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 725 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha tomatsausen i en kjele og varm den opp på middels varme. Hell vannet av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Vend linsene inn i sausen. Smak til tomatsausen med ½ ts kanel og ønsket mengde av chiliflakene.
Del auberginen på langs i ½–1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek aubergineskivene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper underveis.
Fordel auberginen på langs i en ildfast form, og topp med tomatsausen. Ha bechamelsausen over, og topp med den revne osten. Stek gratengen i ovnen i 25–30 minutter.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll ruccolaen og tomaten. Del tomaten i båter, og ha ruccolaen og tomaten i en skål. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Server urtedressingen til retten.
God middag!