35-45
Glutenfri
Pannestekt kveitefilet med potetpuré, balsamicobakte rødbeter, sprø grønnkål og eplesmørsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- melk
- smør
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetpuré
Poteter
350 g
Melk (Melk)
½–1 dl
Smør (Melk)
½ ss
Balsamicobakte rødbeter og sprø grønnkål
Rødbeter
2 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesmørsaus
Grønt eple
1 stk
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Pannestekt kveitefilet
Kveitefilet m/skinn (Fisk)
325 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 772 kcal
- Fett 47 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan enten koke, eller ovnsbake potetene sammen med rødbetene for å forenkle retten.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetpuré: Skrell potetene, og kok dem i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
- Balsamicobakte rødbeter og sprø grønnkål: Skrell og kutt rødbetene i omtrent 2 cm tykke skiver. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten. Stek dem i ovnen i 20 minutter, til de er gjennomstekte. Ha grønnkålstrimlene i en bolle, og kna inn 1 ss olivenolje og litt salt.
- Eplesmørsaus: Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha smørsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm, og tilsett epleterningene rett før servering.
- Pannestekt kveitefilet: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær skinnet av fisken, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side.
- Balsamicobakte rødbeter og sprø grønnkål, fortsettelse: Ta brettet med rødbetene ut av ovnen, og topp dem med grønnkålen. Stek det hele i ovnen i 5 minutter til, eller til grønnkålen er sprø. Snu grønnkålen en gang i løpet av steketiden for et enda sprøere resultat.
- Potetpuré, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til du har en jevn puré. Bruk gjerne en miksmaster hvis du har. Krydre med salt og pepper.
- God middag!