35-45
Glutenfri
Indrefilet av svin med tyttebærglasert eple, sellerirotpuré, peppersaus og ovnsbakte potetskiver med grønnkål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte potetskiver med grønnkål
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
50 g
Sellerirotpuré
Sellerirot (Selleri)
300 g
Smør (Melk)
½ ss
Indrefilet av svin
Indrefilet av svin
300 g
Smør (Melk)
1 ts
Peppersaus
Peppersaus (Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Tyttebærglasert eple
Grønt eple
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 530 kcal
- Fett 16 g
- Karbohydrater 54 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker å forenkle oppskriften kan du kutte selleriroten i biter, og steke den i ovnen med potetene.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakte potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Sellerirotpuré: Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Kok selleriroten i omtrent 10 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og la selleriroten dampe seg tørr i kjelen. Tilsett ½ ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser (se tips). Smak til med salt og pepper.
- Indrefilet av svin: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek kjøttet rundt om i 3 minutter, og legg det over i en ildfast form. Stek kjøttet under potetene i ovnen de siste 10 minuttene av potetenes steketid. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.
- Ovnsbakte potetskiver med grønnkål, fortsettelse: Ta brettet med potetene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek det hele videre i omtrent 5 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
- Peppersaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i jevnstore terninger. Varm opp stekepannen du brukte til kjøttet til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek eplet i omtrent 1 minutt, til det er gyllent. Vend inn tyttebærene.