20-30
Elgburger med balsamicosyltet løk og selleri- og tyttebærslaw, servert med bakt jordskokk
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- spelthvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakt jordskokk med Grana Padano
Jordskokk
250 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Grana Padano (Egg, Melk)
½ stk
Balsamicosyltet løk
Rødløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss
Sukker
½ ts
Selleri- og tyttebærslaw
Sellerirot (Selleri)
150 g
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Rørte tyttebær
½ pakke
Elgburger
Elgburger
2 stk
Burgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Til servering
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 855 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakt jordskokk med Grana Padano: Skyll og kutt jordskokkene i to eller fire avhengig av størrelsen. Fordel jordskokkene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 25 minutter, eller til de er møre og gylne. Vend inn persilladen. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern og topp de ferdigstekte jordskokkene med osten rett før servering.
- Balsamicosyltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i ½ ss smør. Stek løken i 3–4 minutter, til den er myk og gyllen. Ha i ½ ts sukker og halve pakken med balsamicovinaigrette, og stek videre i 1 minutt.
- Selleri- og tyttebærslaw: Skrell og grovriv selleriroten på et rivjern, og ha den i en serveringsskål. Vend inn aiolien og de rørte tyttebærene, og smak til med salt og pepper.
- Elgburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
- Burgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
- Til servering: Skyll og tørk ruccolasalaten. Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server de ovnsbakte jordskokkene ved siden av.