Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
Kjøttsaus
Gulrot
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Kjøttdeig med linser
300 g
Moste tomater
⅔ flaske
Pasta
Linguine (Hvete)
200 g
Basilikumkrem
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Basilikumolje
½–1 pakke
Salat
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Gulrot
½ stk
Trøffel pangrattato
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Panko (Hvete)
½ pakke
Trøffelolje
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1124 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 114 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Kjøttsaus: Skrell og lag lange bånd av halve gulroten med en skreller, og grovriv resten på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken og halve sjalottløken.
- Kjøttsaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, så den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett den revne gulroten og den finhakkede løken. Stek videre i 3–4 minutter. Ha i to tredeler av flasken med de moste tomatene, og la sausen småkoke på lav varme i 10–12 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
- Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Basilikumkrem: Rør crème fraîchen sammen med ønsket mengde av basilikumoljen. Smak til med salt og pepper.
- Salat: Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger, og kutt resten av løken fra steg 1 i tynne strimler. Bland ruccolaen, tomaten, løken og gulrotbåndene fra steg 1 i en serveringsskål. Smak til med olivenolje, eddik, salt og pepper.
- Trøffel pangrattato: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek pankoen i 2–3 minutter til den er gyllen. Skru av varmen, og vend inn den revne osten og trøffeloljen.
- Server pastaen med kjøttsausen, og topp med basilikumkremen og den sprø pangrattatoen. Server salaten ved siden av. Vel bekomme!