25-35
Kremet kyllinggryte med eple, sennep og estragon, bakte småpoteter og røtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- hvetemel
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bakte småpoteter og røtter
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot (Selleri)
200 g
Gulbete
1 stk
Småpoteter
300 g
Kremet kyllinggryte
Sjalottløk
1 stk
Rødt eple
1 stk
Estragon
1 bunt
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Hønsebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
2 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 835 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Bakte småpoteter og røtter: Skrell gulrøttene, selleriroten og gulbeten, og kutt dem i jevnstore biter. Skyll potetene. Ha alt over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene og potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Kremet kyllinggryte: Skrell sjalottløken og skyll eplet og estragonen. Grovhakk løken og estragonen, og kutt eplet i små terninger. Kutt kyllingen i mindre biter. Varm opp en kjele til høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken under omrøring i omtrent 4 minutter.
- Kremet kyllinggryte, fortsettelse: Skru ned til middels varme, og rør inn 1 ss hvetemel med kyllingen. Tilsett buljongen og matfløten, og la det småkoke under omrøring i omtrent 8 minutter. Smak til med sennepen, estragonen og litt salt og pepper. Spe med omtrent 2 dl vann, litt og litt, til ønsket konsistens, og vend sist inn epleterningene.
- God middag!