20-30
Laktosefri
Glutenfri
Stekt svinekam med tyttebærglasert eple, stekt løk, sennepssjy og potetskiver med grønnkål
I denne retten får saftig svinekjøtt selskap av en smaksrik sjysaus med sennep, og epleterninger glasert med tyttebær.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetskiver med grønnkål
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
50 g
Stekt løk
Gul løk
1 stk
Stekt svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Tyttebærglasert eple
Grønt eple
1 stk
Rørte tyttebær
60 g
Sennepssjy
Sjysaus (Melk)
1 pakke
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
½–1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 681 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 56 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter. Dette gjør pepperen mildere på smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Stekt løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper. Ha løken over i en serveringskål.
- Stekt svinekam og potetskiver med grønnkål: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt på hver side. Ha kjøttet over på stekebrettet med potetene. Bland grønnkålen med potetene, og stek det hele videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
- Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek epleterningene i 30 sekunder, og vend inn de rørte tyttebærene.
- Sennepssjy: Hell sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt, pepper og sennepen.
- Vel bekomme!