20-30
Vegetar
Halloumiburger med tomatsalsa, avocadodressing og gulrotfries
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Halloumiburger
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Olje
1 ss
Gulrotfries
Gulrøtter
400 g
Syltet rødløk
Rødløk
½ stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Tomatsalsa
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Avokadodressing
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 830 kcal
- Fett 53 g
- Karbohydrater 54 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne ekstra syltet rødløk. Når den ligger i laken i en tett beholder vil den holde seg minst 2 uker i kjøleskapet.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Halloumiburger: Bland sammen paprikakrydderet og omtrent 1 ss olje i en plastpose. Ha halloumiskivene i posen med marinaden, og fordel marinaden jevnt over halloumien. La halloumien ligge i marinaden mens du gjør klar resten av retten.
- Gulrotfries: Skrell og kutt gulrøttene i staver på størrelse med pommes frites. Ha gulrotstavene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrotfriesene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu gulrotfriesene en gang halvveis i steketiden.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Tomatsalsa: Skyll og del tomaten i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland tomaten og halvparten av korianderen i en skål. Smak til med saften fra halve limen, og litt salt og pepper.
- Avokadodressing: Del avokadoen i to og fjern steinen. Bruk en skje til å løfte avokadokjøttet over i et desilitermål eller i en blender. Press over saften fra resten av limen, og kjør det hele til en glatt dressing med en stavmikser, eller i blenderen. Vend inn omtrent 2 ss av tomatsalsaen og resten av korianderen. Smak til med litt salt og pepper.
- Halloumiburger, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiskivene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den har fått en stekeskorpe. Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.