35-45
Laktosefri
Glutenfri
Røkt svinekam med sitron- og spinatrisotto og honningglaserte gulrøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Honningglaserte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
2 stk
Honning
1 pakke
Sitron- og spinatrisotto
Oksebuljong
1 pakke
Gul løk
½ stk
Spinat
50 g
Sitron
1 stk
Risottoris
150 g
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Vann
7 dl
Smør (Melk)
1 ts
Svinekam
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 718 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne en sjysaus som du kan ha til retten! Ha 1 dl vann og 1 ss smør i stekepannen etter at du har stekt kjøttet, og kok opp.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Honningglaserte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gyllne. Ha hvitløksfeddene med skallet på, på brettet med gulrøttene de siste 15 minuttene av steketiden.
- Sitron- og spinatrisotto: Kok opp 7 dl vann i en kjele og ha i buljongen. Skrell og finhakk løken. Skyll spinaten. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken og risottorisen i omtrent 3 minutter, eller til løken og risen er blank.
- Sitron- og spinatrisotto, fortsettelse: Tilsett buljongen i risen, litt og litt, etter hvert som buljongen har kokt inn i risen. Rør om av og til. Fortsett slik til all buljongen er kokt inn eller risen er gjennomkokt. Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og vend den inn i risottoen sammen med spinaten og 1 ts smør. Ta risottoen av varmen, og smak til med sitronskallet, saft fra sitronen og litt salt og pepper.
- Svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre med litt pepper (se tips). La kjøttet hvile i omtrent 4 minutter, før du skjærer det i strimler.
- Honningglaserte gulrøtter, fortsettelse: Ta hvitløksfeddene av stekebrettet, og vend honningen sammen med gulrøttene. Fjern skallet på hvitløken, mos dem, og rør hvitløken inn i risottoen.
- Håper det smaker!