25-35
Pizza Bianca med honningsyltet løk, chevre og grønnkål, toppet med spekeskinke og pære
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- smør
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- olivenolje
- olje
Pizza bianca
Grønnkål
50 g
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Chevre (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Honningsyltet løk
Rødløk
1 stk
Honning
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Til servering
Pære
1 stk
Westfalerskinke
100 g
Chiliflak
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 939 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 103 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du steker flere pizzaer samtidig er det lurt å bytte plass på stekebrettene midtveis i steketiden, for et jevnere resultat.
- Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går.
- Pizza bianca: Skyll grønnkålen og ha den i en skål. Vend inn litt olivenolje og salt, og kna det godt inn i kålen.
- Pizza bianca, fortsettelse: Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og legg grønnkålen over. Kutt chevren i skiver, og fordel disse på toppen. Stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter.
- Honningsyltet løk: Skrell og kutt løken i tynne båter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek løken i 2–3 minutter til den er lett gyllen. Ha i honningen, 1 ss eddik og litt salt, og vend det hele godt sammen. La løken steke videre i 1–2 minutter.
- Til servering: Skyll pæren og kutt den i tynne skiver. Fordel spekeskinken over de ferdigstekte pizzaene, og topp med pæren og den honningsyltede løken. Strø over ønsket mengde av chiliflakene til slutt.