20-30
Laktosefri
Vegetar
Bulgogi av vegetardeig servert i hjertesalat med spicy råkost, vårløk og jasminris
Taco på koreansk vis, med vegetardeig og en spicy råkost med sriracha i sprø hjertesalat. Spennende smaker for hele familien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Bygg,
- havre,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
Jasminris
135 g
Spicy råkost
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Srirachasaus
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Bulgogi
Ingefær
½–1 bit
Favarittdeig (Bygg, Havre)
270 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
Tilbehør
Hjertesalat
1 stk
Vårløk
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 720 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 93 g
- Protein 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en teskje til å skrelle ingefæren, da blir det mindre matsvinn.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Spicy råkost: Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt agurken og gulroten i tynne skiver, og ha dem i en serveringsskål. Vend inn saften fra halve limen og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og Sriracha-sausen.
- Bulgogi: Skrell og riv ingefæren på den fine siden av et rivjern. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek vegetardeigen i 3–4 minutter. Hakk den opp i mindre stykker. Tilsett ingefæren og stek videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper. Ha i teriyakisausen, og la bulgogien stå på lav varme frem til servering.
- Tilbehør: Kutt endene av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og tørk bladene lett med litt kjøkkenpapir. Fordel salatbladene utover et serveringsfat som små «skåler». Skyll vårløken og korianderen i kaldt vann. Grovhakk vårløken og korianderen, og kutt resten av limen i båter. Fyll «salatskålene» med risen og bulgogien. Topp med råkostsalaten, vårløken og korianderen, og server limebåtene ved siden av.