Glutenfri
Svinefilet med ovnsbakte poteter, smørstekte grønnsaker og sitrus-saus
4.18 (253)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Filetstykke av svin
300 g
Rød paprika
1 stk
Grønne bønner
150 g
Rødløk
1 stk
Smør
½ ss
Smørsaus
1 pakke
Sitruskrydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 569 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 40 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 68 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i minst 10 minutter før du skjærer det i skiver.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skyll og fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skjær kjøttet i to på langs, slik at du får to omtrent like store stykker. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, eller til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet på brettet med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid (se tips). La kjøttet hvile til resten av retten er klar.
Skyll og rens paprikaen, og kutt ønsket mengde av paprikaen i strimler. Skyll og kutt vekk endene av de grønne bønnene. Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i båter. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje og ½ ss smør. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha sausen i en liten kjele og varm opp under omrøring. Smak til sausen med sitruskrydder.
Skjær kjøttet i skiver ved servering.
God middag!