Svinefilet med ovnsbakte poteter, smørstekte grønnsaker og sitrus-saus
15-20
Glutenfri

Svinefilet med ovnsbakte poteter, smørstekte grønnsaker og sitrus-saus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte småpoteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Smørstekte grønnsaker

rød paprika
Rød paprika
1 stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
rødløk
Rødløk
1 stk
Smør (Melk)
½ ss

Sitrus-saus

smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
1 pakke
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 569 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 68 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i minst 10 minutter før du skjærer det i skiver.

  1.  Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte småpoteter: Skyll og fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
  3. Svinefilet: Skjær kjøttet i to på langs, slik at du får to omtrent like store stykker. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, eller til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet på brettet med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid (se tips). La kjøttet hvile til resten av retten er klar. 
  4. Smørstekte grønnsaker: Skyll og rens paprikaen, og kutt ønsket mengde av paprikaen i strimler. Skyll og kutt vekk endene av de grønne bønnene. Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i båter. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje og ½ ss smør. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper.  
  5. Sitrus-saus: Ha sausen i en liten kjele og varm opp under omrøring. Smak til sausen med sitruskrydder.
  6. Servering: Skjær kjøttet i skiver ved servering.