Glutenfri
Vegetar
Maistortillaer med middagsost fra Røros, stekt sopp med røkt paprika og maiskrem
4.19 (70)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- smør
- melk
- salt
- olje
- aluminiumsfolie
- pepper
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Agurk
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Smør
½ ss
Melk
½ dl
Sjampinjong
200 g
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Maistortillaer
10 stk
Maisstivelse
1 pakke
Middagsost
1 pakke
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 535 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med syltet jalapeño hvis du vil.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen tomatterningene, løken og halvparten av korianderen i en skål. Smak til med saften fra halve limen, 1 ss olivenolje og salt.
Skyll og kutt ønsket mengde av agurken i tynne staver, og ha stavene i en skål.
Sil laken av maisen, og ha maisen, ½ ss smør og ½ dl melk i en kjele. Kok opp på middels varme under omrøring. Skru av varmen, og kjør maisen til en grov krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Legg lokk på kjelen, så kremen holder seg varm frem til servering.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Skru ned varmen til middels varme, og ha i ønsket mengde av paprikakrydderet og litt salt. Stek det hele i 1–2 minutter. Hold soppen varm frem til servering.
Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter.
Ha maisstivelsen på en tallerken, og vend osten i den. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek osten i omtrent 3 minutter på hver side. Snu den forsiktig med en stekespade. Pass at osten ikke svir seg. Del den i fire når den er litt avkjølt.
Del resten av limen i båter, og server båtene og resten av korianderen til retten.
God middag!