35-45
Laktosefri
Glutenfri
Bakt potet med grillet gyroskjøtt, friske grønnsaker, aioli og sitron
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie
- smør
Bakte poteter
Bakepoteter
2 stk
Grønnsaker
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Sitron
½ stk
Grillet gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g
Servering
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 893 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smør potetene med litt olivenolje før de pakkes i folie, for ekstra smak og et sprøere resultat.
- Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft.
- Bakte poteter: Skyll og kutt bakepotetene i to på langs. Stikk noen hull i potetene med en gaffel, og pakk dem løst inn i aluminiumsfolie (se tips). Ha potetene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i omtrent 40 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Grønnsaker: Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt paprikaen og tomaten i terninger. Hell laken av maiskornene, og kutt sitronen i båter. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
- Grillet gyroskjøtt: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gyroskjøttet i 3–4 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
- Servering: Grav ut litt av kjernen på de ferdigstekte potetene, og fyll potetene med litt smør, ønsket mengde av paprikakrydderet, grønnsakene, gyroskjøttet og aiolien. Klem litt saft fra sitronbåtene over, og krydre med salt og pepper.