Glutenfri
Pannestekt kyllingbryst med appelsinbakt kålrot og spinat, servert med potetmos og timiansjy
4.15 (487)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Melk
½–1 dl
Smør
½ ss
Kålrot
300 g
Gul løk
1 stk
Appelsin
½–1 stk
Spinat
50 g
Timian
½ bunt
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør
1 ss
Soyasaus
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 507 kcal
- Fett: 16 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sjekk med et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste at kjernetemperaturen ligger på omtrent 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i skiver.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt potetene i fire. Kok potetene i en kjele med usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt skallet av kålroten, og kutt den i staver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel kålroten og løken utover et stekebrett med bakepapir. Skyll appelsinen, og finriv litt av skallet (kun det oransje) på et rivjern over kålroten og løken, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
Skyll timianen og dra av bladene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter, snu kyllingen, og stek den videre i omtrent 2 minutter på den andre siden. Krydre kyllingen med litt salt og pepper, og ha 1 ss smør, ½ ss soyasaus og timianbladene i stekepannen.
Ha kyllingen og timiansmøret over i en ildfast form. Stek det hele i ovnen, under grønnsakene, i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Kutt skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Skyll spinaten. Ta den ferdigstekte kålroten ut av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten.
God middag!