15-20
Laktosefri
Hamburgere med syltet rødløk, aioli, friske grønnsaker og sitrusbakte gulrotstaver
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- vann
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Sitrusbakte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
3 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
3 ss
Hamburgere
Klassisk hamburger
280 g
Grønnsaker
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Servering
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 751 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft
- Sitrusbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Kok opp 3 ss vann, 2 ss eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Vend inn løken, og la løken trekke i laken frem til servering (se tips).
- Hamburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
- Grønnsaker: Skyll salaten og tomaten i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver. Fordel tomatskivene og salaten på et serveringsfat.
- Grove hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter før servering.
- Servering: Fyll burgerbrødene med burgerne, salaten, tomatskivene, den syltede løken og aiolien.