15-20
Glutenfri
Ovnsbakt hyse med squash og tomater i kryddersmørsaus, servert med potetmos
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Kryddersmørsaus med tomater
Tomat
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Ovnsbakt hyse med squash
Hysefilet (Fisk)
325 g
Squash
½ stk
Potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g
Tilbehør
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 590 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne retten i dype skåler så det er lettere å få med den digge sausen.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kryddersmørsaus med tomater: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Smelt kyddersmøret i en kjele på middels høy varme. Ha i tomaten og hvitløken, og la det surre i smøret i 2–3 minutter, eller til tomaten har begynt å gå litt i oppløsning, og sausen er litt kremet. Tilsett 1 ss soyasaus (se tips).
- Ovnsbakt hyse med squash: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med litt pepper. Fordel sausen fra punkt 2 over fiskestykkene.
- Ovnsbakt hyse med squash, fortsettelse: Skyll og kutt squashen i tynne skiver på omtrent 1 mm, og legg squashskivene i taksteinmønster på toppen av fisken og sausen. Krydre squashen med litt salt og pepper, og drypp over litt olje. Stek det hele i ovnen i 8–10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Potetmos: Hell potetmosen over i en kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt.
- Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server dem til retten.