20-30
Laktosefri
Teriyakiglasert laksefilet med sesambakte gulrøtter, marinert rettich og limeaioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Fullkornsris
Fullkornsris
135 g
Sesambakte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Limeaioli
Lime
½ stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Teriyakiglasert laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
Marinert rettich
Rettich
½–1 bit
Lime
½ stk
Olivenolje
½–1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 866 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan kutte rettichen i biter, og ovnsbake den sammen med gulrøttene hvis du vil spare tid og oppvask.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Sesambakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i to på tvers, og så i staver på langs. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 10 minutter.
- Limeaioli: Skyll og tørk limen. Finriv limeskallet på et rivjern. Ha aiolien i en skål, og smak til med limeskallet og saften fra limen.
- Sesambakte gulrøtter og teriyakiglasert laksefilet: Ta ut brettet med gulrøttene ut av ovnen, vend inn 1 ss smør, og dryss over sesamfrøene. Legg laksen oppå gulrøttene, og topp med teriyakisausen. Stek det hele i ovnen i 8–10 minutter.
- Marinert rettich: Skrell og kutt rettichen i tynne strimler med en skarp kniv eller mandolin. Ha rettichstrimlene i en skål, og vend inn saften fra limen, ½–1 ss olivenolje og litt salt.
- Servering: Topp laksen med rettichen ved servering.