20-30
Laktosefri
Vegetar
Soya- og ingefærstekte eggenudler med spicy peanøtt- og koriandersalat og smilende egg
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
Smilende egg
Egg (Egg)
4 stk
Soya- og ingefærstekte eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Friske grønnsaker
Rød paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Kinakål og grønne bønner
250 g
Spicy peanøtt- og koriandersalat
Koriander
1 bunt
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Lime
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 842 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner de kokte eggene i litt soyasaus en stund før servering for ekstra farge og smak.
- Smilende egg: Kok opp en kjele med vann til koking av eggene. Kok eggene i 6–7 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del dem rett før servering (se tips).
- Soya- og ingefærstekte eggenudler: Kok nudlene som anvist på pakken.
- Friske grønnsaker: Skyll og rens paprikaen og vårløken. Kutt paprikaen i strimler og grovhakk vårløken. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek paprikaen, vårløken og kinakålblandingen i omtrent 2 minutter under omrøring. Krydre grønnsakene med litt salt, og ha de over på en tallerken.
- Soya- og ingefærstekte eggenudler, fortsettelse: Sil vannet fra de kokte nudlene, og la de dampe fra seg i 2 minutter. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme og ha i ingefærblandingen og nudlene. Stek nudlene under omrøring i 1 minutt. Tilsett soya- og ingefærsausen og stek videre under omrøring i omtrent 2 minutter, eller til sausen har trukket godt inn i nudlene. Vend inn de stekte grønnsakene.
- Spicy peanøtt- og koriandersalat: Skyll og tørk korianderen. Riv korianderen grovt oppi en bolle og vend inn peanøttene, chiliflakene, 1 ss olje og litt limesaft. Del resten av limen i båter.
- Server nudlene og grønnsakene med de smilende eggene, koriandersalaten og limebåtene.