15-20
Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte krydderpoteter og gulrøtter, servert med soppsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- melk
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Ovnsbakte grønnsaker og kylling
Gulrøtter
400 g
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
350 g
Bladpersille
½ bunt
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Maiskrem
Maiskorn
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 593 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 57 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskrem, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker og kylling: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene og krydderpotetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte. Grovhakk persillen, og vend den inn i de ferdigstekte grønnsakene.
- Soppsaus: Legg posen med saus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Ovnsbakte grønnsaker og kylling, fortsettelse: Stek kyllingen oppå grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomvarm.
- Maiskrem: Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og ½ ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Servering: Skjær kyllingen i skiver før servering.