Potetkaker med kantareller og sprø grønnkål, servert med stekt bacon og rørte tyttebær

Potetkaker med kantareller

og sprø grønnkål, servert med stekt bacon og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser
Denne retten er inspirert av den svenske retten "Raggmunkar", som er populær husmannskost i Sverige.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • egg
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ss
Lettmelk
2 dl
(Melk, Laktose)
Bakepoteter
2 stk
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
1 dl
(Hvete)
Salt
½ ts
Bacon
150 g
Kantareller
100 g
Grønnkål
100 g
Rødløk
½ stk
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Soppulver
½–1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
758 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
104 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft. 
 Skrell og kutt hele rødløken i tynne skiver. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern, og sett det til side. Ha halvparten av løken i en skål med 1 ss sukker, og skvis saften fra sitronen over. Vend det godt sammen, og la løken marinere i laken frem til servering.
 Knekk egget i en skål, og visp inn 2 dl melk, 1 dl hvetemel og ½ ts salt, til en jevn røre. Skrell og grovriv potetene på et rivjern. Skvis ut væsken fra potetene før du vender dem inn i røren. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek potetpannekakene i flere omganger i 3–4 minutter på hver side, og legg dem over på et stekebrett med bakepapir (se tips). Stek dem videre i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.   
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt, og ha det over i en skål.    
Riv kantarellene i mindre biter. Skyll grønnkålen og dra av bladene. Varm opp stekepannen fra forrige steg til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og resten av løken fra steg 2 i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett grønnkålen og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper, og ha baconet tilbake i stekepannen.    
 Ha hvitløksdressingen i en skål og smak til med soppulveret. Ha potetkakene på tallerkener, og legg baconet, kålen og soppen over/oppå. Topp med steinsoppdressingen, tyttebærene, den syltede løken og sitronskallet.    
Vel bekomme!