25-35
Laktosefri
Glutenfri
Posjert torskefilet med potetpuré, timianglaserte gulrøtter og soyasmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- melk
- vann
- salt
- soyasaus
- pepper
Potetpuré
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
½–1 dl
Timianglaserte gulrøtter
Timian
1 bunt
Gulrøtter
400 g
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Posjert torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Soyasmør
Sjalottløk
½ stk
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 494 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 46 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Posjer fisken i melk. Kok opp nok helmelk til å dekke fisken, og tilsett litt hvitløk, salt og pepper.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp omtrent 1 liter vann og ½ ss salt i en kjele.
- Potetpuré: Skrell og kutt potetene i to. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Timianglaserte gulrøtter: Riv bladene av timianen. Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og tilsett 1 ss smør og litt salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 10 minutter. Ta formen ut av ovnen, klem over saft fra halve sitronen, og strø over timianbladene. Ha formen tilbake i ovnen, og stek gulrøttene i 5 minutter til.
- Posjert torskefilet: Skru ned varmen på kjelen fra steg 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg.
- Soyasmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Kok smøret i omtrent 1 minutt, til det får en gyllen farge. Tilsett sjalottløken og 1 ss soyasaus, og la sausen stå på lav varme fram til servering.
- Potetpurè, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetpurèen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
- Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.