Pannestekt torsk med ovnsbakte gulrøtter, kokte poteter, og kremet appelsinsaus

Pannestekt torsk med ovnsbakte gulrøtter, kokte poteter, og kremet appelsinsaus

4.23 (354)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Småpoteter
300 g
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Kremet appelsinsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 451 kcal
  • Fett: 13 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm gjerne appelsinsausen i en kjele for seg, hvis du heller ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og skrell og kutt løken i båter. Fordel gulrøttene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha appelsinsausen i stekepannen med fisken mot slutten av steketiden, og la det koke opp.
God middag!
Vel bekomme!