20-30
Laktosefri
Couscous- og kikertbowl med kylling i soya- og ingefærsjy, sprøstekt grønnkål og curry- og mangodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Couscous
Couscous (Hvete)
125 g
Kylling
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Krydrede kikerter og grønnkål
Kikerter
½–1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Grønnkål
50 g
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Til servering
Gulrøtter
2 stk
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 770 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke kikertene i en stekepanne med litt olje på middels høy varme i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Vend inn ønsket mengde av chilimixen til slutt.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Couscous: Tilbered couscousen etter anvisningen på pakken.
- Kylling i soya- og ingefærsjy: Ha kyllingen og sjyen fra pakken i en ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie og varm kyllingen i ovnen i 10 minutter.
- Krydrede kikerter og grønnkål: Sil laken og skyll kikertene. Fordel kikertene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir og bland i litt olje og ønsket mengde av chilimixen. Stek kikertene midt i ovnen i 8–10 minutter, til de er gylne og litt sprø. Fordel grønnkålen på den andre siden av brettet når det gjenstår 3–4 minutter av steketiden (se tips).
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Kylling i soya- og ingefærsjy, fortsettelse: Ta kyllingen ut av ovnen. Ta av aluminiumsfolien og ha soya- og ingefærsausen i formen med sjyen. Sett kyllingen tilbake i ovnen, og stek i 10 minutter til, eller til kyllingen er gjennomvarm. Del kyllingen i skiver før servering.
- Til servering: Skrell og kutt gulrøttene i strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Fordel couscousen i skåler, og fordel kyllingen, den syltede rødløken, gulrøttene og curry- og mangodressingen oppå. Topp med de sprø kikertene, grønnkålen og soya- og ingefærsjyen.