20-30
Fiskegrateng med kokte poteter og råkostsalat med eple, servert med eggesmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- sukker
- olje
Fiskegrateng
Fiskegrateng (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
650 g
Panering
1 pakke
Smør (Melk)
1-2 ss
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Råkostsalat
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Eggesmør
Egg (Egg)
1 stk
Dill
1 bunt
Smør (Melk)
3 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 903 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 97 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis det blir rester, holder fiskegratengen seg fint i kjøleskapet i noen dager.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Fiskegrateng: Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 1–2 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Råkostsalat: Skrell gulrøttene. Grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern. Bland gulrøttene, eplet og 1 ts sukker i en skål, og smak til med saften fra ¼ av sitronen.
- Eggesmør: Kok opp en kjele med vann. Kok egget i 8–9 minutter. Hell av vannet, og avkjøl egget i kaldt vann. Del egget i terninger.
- Eggesmør, fortsettelse: Skyll og finhakk dillen. Smelt omtrent 3 ss smør i en liten kjele, og rør inn eggebitene og dillen rett før servering.
- Servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.