35-45
Glutenfri
Vegetar
Gardener's pie med grønne linser, potetmoslokk og frisk salat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Potetmoslokk
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Fyll
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Gulrøtter
2 stk
Timian
1 bunt
Grønne linser
1 pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Barbecuesaus
1 pakke
Vann
3 dl
Salat
Reddiker
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 579 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan hoppe over dette steget. Potetmosen blir lettere å fordele over fyllet når den er varm, og trenger kortere tid i ovnen. Hvis steppet sløyfes bør paien stekes i 20 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Potetmoslokk: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke til fyllet er ferdig (se tips).
- Fyll: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell selleriroten og gulrøttene, og kutt dem i små terninger. Skyll og dra bladene av 3–4 av timianstilkene. Sil og skyll linsene. Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høy kant til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til løken er blank. Ha i selleriroten, gulrøttene, timianen og oreganokrydderet, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann, og la fyllet småkoke i omtrent 10 minutter. Vend inn linsene mot slutten av koketiden. Smak til med barbecuesausen, salt og pepper.
- Gardner's pie: Ha fyllet over i en ildfast form, og fordel potetmosen på toppen. Bruk gjerne en gaffel til å lage mønster i potetmosen. Strø den revne osten over paien, og stek den i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til osten er gyllen.
- Salat: Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skyll og tørk salaten. Ha reddikene og salaten i en bolle, og vend inn sennepsvinaigretten.
- Topping: Strø resten av timianen over paien ved servering.